Selecteer een pagina

Wie is Ilse?

Trouwambtenaar

Sinds 2013 ben ik werkzaam als B.A.B.S. / trouwambtenaar in Nijkerk. Om vervolgens vanaf 2015 door het hele land te reizen als zelfstandig trouwambtenaar. Ik kom op de meest bijzondere plekken, om het JA-woord te vragen. Van een ceremonie thuis op de boerderij op de Veluwe, een kapel in Tilburg of tot op een tweemaster op het Markermeer. Ik ga graag met jullie mee naar dat ene bijzondere plekje.
ceremoniespreker. Zijn jullie net even anders & creatief, en wil je met een big smile terug kijken op jullie persoonlijke en informele trouwceremonie? Dan trouw ik jullie graag, om jullie dag nog onvergetelijker te maken. 

Mijn verhaal

Over Ilse

Eind 2012 viel mijn oog op een heel kleine vacature in de huis-aan-huis krant StadNijkerk.nl. Ik was het aan mezelf verplicht om te reageren, want… de altijd onbereikbare functie van trouwambtenaar kwam nu dichterbij. Tijdens trouwceremonies heb ik vaak geroepen ‘het kan ook anders’ (want wie zit er op geschiedenis van het pand en een gedichtje te wachten, als dat niet bij je past?).

Nu kon ik laten zien dat het ook anders kan. Na een sollicitatieprocedure, inclusief proefhuwelijk, werd ik aangenomen en ben ik in maart 2013 door de Rechtbank van Arnhem beëdigd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS). Inmiddels heb ik meer dan 300 huwelijken voltrokken. In mijn woonplaats Nijkerk en op allerlei andere leuke plekken in Nederland (en zelfs daarbuiten). Want voor één dag kan ik ook benoemd worden in een andere gemeente.

In mijn functie als regiomanager bij [Buddies]HandicapNL, zie ik veel overeenkomsten met mijn functie als BABS / trouwambtenaar. Zo komt mijn passie voor organiseren hier goed van pas. Doorvragen om wensen helder te krijgen, creativiteit, flexibiliteit en het spreken voor grote groepen is mij ook zeker niet vreemd. Daarnaast hou ik er van om met mensen om te gaan. Ik ben informeel en heel toegankelijk; dit zal je dan ook zeker terugzien in mijn aanpak van de voorbereidingen en de ceremonie. Ik zie het als een eer om aanwezig te mogen zijn op jullie trouwdag en jullie ceremonie te verzorgen.

Ik ben een geboren en getogen Noord-Hollandse, opgegroeid in het dorpje Sint Pancras (vlakbij Alkmaar). Voor mijn studie Recreatie, Toerisme en Cultuur ben ik naar Amersfoort verhuisd en daar sindsdien blijven hangen. Onder andere door mijn werk bij de televisie en als eventmanager. Via Amersfoort en Utrecht ben ik in 2006 voor ‘mijn Frank’ in Nijkerk komen wonen.

"Als je Ilse als trouwambtenaar hebt, zal je niet alleen op jouw trouwdag een BIG SMILE op je gezicht hebben, maar ook wanneer je weer terug denkt aan je bruiloft!"

"Wat hebben we veel complimenten gekregen over Ilse! Leuke ideeën, relaxte gesprekken vooraf en een perfecte ceremonie. Ilse was een belangrijk onderdeel van onze mooiste dag!"

– Tom & Rianne –

"Ilse heeft samen met een hele goede vriend de ceremonie voorbereid. Alles was nog mooier dan we hadden durven dromen. Ze heeft een hele persoonlijke aanpak. Geeft advies waar nodig, maar verliest daarbij de persoonlijke wensen niet uit het oog..."

– M & E –

"Lieve Ilse, we willen je nogmaals bedanken voor de super, leuke en fijne ceremonie, de fijne gesprekken en de fijne woorden aan het begin van de corona. Je hebt precies gedaan zoals we hadden gehoopt; met een lach en een traan. Heel erg mooi. We praten er nog veel over na en hebben ook veel complimenten over jou ontvangen."

– Herman & Daniëlle –

"Ontzettend bedankt voor de prachtige dag, waar jij een bijzondere bijdrage aan hebt geleverd! We hebben nog veel opmerkingen gehoord over hoe leuk jij het deed! Daar zijn wij het 100% mee eens. Dank je wel!!!"

– D & J –

Heb jij ook zin om samen de ceremonie vorm te gaan geven?